Ads 468x60px

Thursday, August 30, 2012

Dua gadis yang menarik perhatian



Diana Amir                                    Heliza Helmi

Ok..tak ade entry yang panjang..tak ade idea nak mengolah dek kerana kesibukan di opis.. ape kata kita cuci mata...hahaha

Siape tak kenal diorang ni..ohsem kan...
Ternyata kedua duanya sama cantik dan ade keunikan tersendiri.. sejuk mata memandang kan..kan..??

Mana satu yang menjadi pilihan.??.hehehe..

mungkin bole bagi panduan dari segi bergaya cara muslimah..










Kredit::HM.

Tuesday, August 28, 2012

Orang Putih mengajar slang Bahasa Inggeris versi Melayu!!

   
See, mat salleh plak yang ajar kita cakap bahasa omputeh.. 

Tapi yang tabik springggnyerr diorang cakap dalam bahasa melayu.. salute la.

ai buat malu jer..huhuhu..



Jom belajar 
OH MY ENGLISH#

                           
Cute je mamat ni..hahahaha


SEGMEN ERAZ FADLI :PENCARIAN BLOGLIST




Klik Banner untuk join  



Wednesday, August 15, 2012

Wordless Wednesday#



Hati hati balik beraya!!


Semoga selamat sampai ke destinasi...


Selamat Hari Raya Aidilfitri

Maaf Zahir dan Batin




Tuesday, August 14, 2012

lelaki sungguhla lemah di bulan puasa!


Nak cerita kisah ni bukannya hape, sebab mende ni terjadi depan mata aku. da banyak kali kot, aku memang sensitif bab bab ni,  kenape ea?? lemah sangat ke kaum lelaki ni? ke korang nak tanggung nak jadi macam pompuan yang ade time time yang buatkan diorang tak bole berpuase...

Memang aku pantang la, kisah ni bukan ape, yang terjadi depan aku ni kaum lelaki, kalau perempuan aku tak hairan la diorang makan, tapi girls tolong cover cover la cikit kan. cumanye ni bapak kaum laki diorang makan dan minum depan aku! memang kurang ajar la....


aii memang tak bole dibiarkan, dah danyak kali aku tengah driving tertengok lelaki tengah drive nak curi curi makan dan minum sambil dia pusing kiri kanan tengok line kot tak ade orang, tapi dia tak tengok kat depan yang aku ni ade, ape ko ingat aku drive tak guna cermin belakang? agaknye kerete aku ni "invisible" kot

Kenapa ea?? lemah sangat ke diorang ni, aku tau tak semua laki macam tu, setengah je lelaki "kureng" yang macam "mengong" tu... ape nak jadi la, yang aku peliknye, mase time tengah hari mende ni terjadi, dia minum air "tea o ben" kot, mana datangnye orang jual air tu. da start berniage ke kat bazaar time tu?, confius aku...

Bukannye ape, dah dekat nak raya kot, bersabar sabar la cikit, kalu budak tu bole la tahan, ini bapak segala budak plak. aishhh.. ikutkan hati nak je jadi catwoman nak serang mamak mamak tu.. wachaaa...wachaaa...tapi apekan daya hanya mampu melihat dan tercengam jela.

Kepada rakan blogger lelaki tu saya tahu anda tak macam ni kan, sebab tu saya sayang anda semua.. muahahahahaa.... jangan jadi macam mamak mamak ni ea, kalau tak, ade la catwoman muncul nanti. huhuhuhu.

jangan nakal nakal tau..




Wednesday, August 8, 2012

Blog norzillasensei kena intai oleh blogger otai!!


Seram sejuk dan terketar ketar tangan aku nak tekan huruf huruf  kat keyboard ni dek kerana ade orang mengintai blog aku, da la time tu blog aku separa vogel lagi belum siap pakai baju sepenuhnya.. sadisnye..

aku rase nak hantuk hantuk je kepala kat screen ni sebab orang yang mengintai aku tu ialah bukan sebarang orang kuku besi, tapi blogger otai tu.. 



tengok dek kerana tak siap lagi, mereka yeng jenguk dekat review tu mesti tak berapa nak masuk kat belog aku sebab, nampak macam kacang jer. 

"ala, tak jenguk pun tak ape la" mesti ade yang cakap macam tu,

eeeee..( sambil ketuk ketuk keyboard).. sesi lepas geram sekejap..

tapi nak buat macam mane kan, orang dah intai blog kita dah bersyukur dah, jangan tamak tamak. 
belog di skodeng oleh abang Sop kite tuuu.. 

"Abang Sop mane ea", hah nak tau terjah sini Sop nama saya 
nescaya dia akan terjah kamu balik 



see, betapa banyak nye info kat belog dia. mesti dia pun banyak dapat duit tu. 
nak duit raya cikit bole? heheehe 


tak tahu nak cakap ape, malu malu kucing kot wea blogger otai ni review blog aku yang tak seberapa ni, 
maklumla belog aku tak sampai usia setahun lagi, baru nak jadi putik jagung kot.

mungkin betul cakap abang Sop aku kena banyak berjalan kaki kat belog belog lain nak kasi traffik naik tinggi. huhuu.. Insyaallah, kalu ade masa yang mengizinkan..

bole tak nak buat permintaan??, abang Sop tolong review lagi sekali nanti ea, blog dah hampir siap!. sadisnyer.. 

tamak betul saya ni..

Kepada yang review dan yang bagi komen tu, terima kasih tak terhingga, siapa la belog saya ni tanpa anda, (ececece, macam belog aku femes plak gaya cakapnyer), T_T

dan tak terhingga buat Abang Sop, kerana memilih belog ini untuk santapan anda... kikiki..

hugs korang ketat ketat. T_T








Tuesday, August 7, 2012

nak aiskrim free tak?

Abg chong wei, sekalung tahniah dari adik mu ini (ecece sejak bila jadi adik pada abg chong wei ni) hahaha.. sejak beliau main kat olimpik ni lebih lebih lagi main mase final tu, dia buat jantung aku berdegup kencang,,

Siyes nak berhenti jantung aku seketika tengok cara beliau bermain....Muka beliau memang betul betul tenang dan relaks ketika beraksi berbanding musuh ketat aku tu Lin Dan, memang sombong giler kot main, aku prefer Lin Dan tak menang malam tu sebab kesombongannye itu, tapi jangkaan aku meleset.. aiseyyy..


sedihnye time ni..tak ape abang chong wei, adik ade ni..T_T

Tak ape la, mungkin tak menang sebab tak nak bagi duit jota jota tu di bazirkan kot.. i guess.. sorry yapp.. cubit pipiku.. (*_*) kikiki

Tapi bukan ini aku yang nak sampaikan, sebelum ni ade iklan pasal kalau dapat emas, pihak dari Baskin Robbin ade nak sponsor aiskrim satu cedok sorang,, kenyang tak.. ahahhaha.. ok la tu kan, name pun free kan..mujur orang nak bagi..haippp..

Tapi sebab kita tak menang emas, tidak menjadi  masalah, sebab diorang tetap akan sponsor seperti yang dijanjikan. tak caye..tengok ni..



Harap dapat bace.. kelabu cikit


Tapi malangnye, aku tak dapat nak menikmati aiskrim baskin robbin ini, jauh kot nak pergi..huhuhu di buka pada 8/8/2012 ni jam 8pm-10pm. jom pergi ramai ramai beratur..hahahaa..





Sunday, August 5, 2012

Esok bukan sembarangan cuti!!


Esok cuti.. yeahhh, dan ia bukan sembarangan cuti biase tau, esok merupakan hari Nuzul Quran bersamaan 17 Ramadhan..

Jadi hari cuti jangan nak malas malasan plak yer, luangkan masa anda dengan membaca al quran dan berselawat ke atas Nabi


#Nuzul : bererti turun atau berpindah ke bawah
#Al Quran: bererti himpunan atau bacaan yang di dalamnya tehimpun atau menjelaskan pelbagai perkara.




Sabda Nabi S.A.W “ Dari Ibnu Mas’ud r.a. bahawa Rasulullah s.a.w bersabda : Orang yang terdekat denganku pada hari kiamat ialah orang yang paling banyak berselawat kepadaku.” ( Hadis Riwayat At-Trimidzi )



Dari hadith: [An-Nasa'iy/ 1292, sahih]
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali muhammad
Ya Tuhan kami, selawatkanlah ke atas Nabi Muhammad dan ke atas keluarganya.





AYAT PERTAMA DAN TERAKHIR
Ayat al-Quran yang mula-mula diturunkan Allah kepada Nabi Muhammad SAW melalui perantaraan Malaikat Jibril ialah lima ayat pertama daripada Surah Al-Alaq.
”Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhan mu yang menciptakan (sekalian makhluk), Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku; Bacalah, dan Tuhan mu Yang Maha Pemurah, -Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan, -Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya.” (al-‘alaq:1-5)


Selamat beramal
maniskan iman maniskan senyumannnn T_T








Thursday, August 2, 2012

"Blog Review di blog sop.name.my"


Assalamualaikum..

Join segmen lagi.. yipeee


Klik banner untuk join.

Tak pernah lagi ade orang review blog Nor Zilla Sensei ni. 
Hope ade yang komen dan bagi cadangan untuk memperbaiki blog ini lagi....


maceh..