Ads 468x60px

Monday, March 26, 2012

WORLDLESS# MONDAY

Ada ke worldless monday?? setahu aku worldless wednesday je yang ada... hmm.. tak kisah lah.. nak jugak hari ini... 


Hari ini cuaca mendung je, macam tuan dia jugak yang tak berapa nak mendung ni. Al kisahnya, dah berapa hari dah aku tak berapa sihat terkena penyakit DIARRHEA ... betul ke aku eja perkataan ni. kalau tersalah mohon maaf ea, sebab itu tertulis pada ubat..ahahaha.


apa itu diarrhea??? kalau yang tahu tu tahu lah, mana yang tak tahu tu rujuk pakar kesihatan or search kat google yer.. (promote google cikit)...teheee. atau rujuk pakar kesihatan yang tak berapa sengal ni(aku la) tehahaha.. 


Nak kata tersalah makan, orang lain tak kena pom, kenapa terkena pada aku??..:-(.. mak aii, menanggung kesakitan 'sampai aku rindu kat toilet jer'.. 


Pape pom dengan pantas aku telah pergi ke klinik berdekatan untuk mendapatkan rawatan, biarpun aku menunggu selama 2hari baru aku rajin rajin nak mendapatkan nasihat doktor. hmmmm.. dah sakit tak larat nak bangun baru nak cari doktor yer.. korang kat luar sana jangan tiru aksi aku plak.


Dah la aku ni anti dengan ubat,haishhh... nasib baik doktor itu memahami dan dia bagi semua ubat dekat aku yang berperisa sweet.. sampai aku sendiri rajin mengusung ubat itu ke mana mana..hahaha.








* thanks sudi baca..

Thursday, March 22, 2012

AKU DI UJI BAKAT MENTOR LAST

Demam Mentor 6 kini da bermula, minggu depan bermulanya pegundian protege protege kegemaran anda. Sila la sediakan kredit yang manyak manyak yer. bagusnya korang sanggup habiskan duit untuk mengundi ni. aku tak sanggupppp!!. haha.

Aku antara yang tidak terlepas sebenarnya pergi uji bakat Mentor 2, aku suka pergi uji bakat dengan kak Ella.sb dia manja manja gituwww, sama macam aku..ahaksss, manje ker :"_). oleh sebab dia salah seorang yang aku minat di sebabkan gaya dia, gaya je tau, lagu lagu suka jugak dengar, agak suka cikit la dengar..(tak suka)

Da la dari jauh aku datang semata mata nak jumpa kau kak Ella, tapi sayang nya, bila aku bukak je mulut Ella cakap jangan nyanyiiiiiii(dengan gaya nada lembutnya)tahu la kan, aku tanya la sebab apa, dia kata saya manja sangat tak sesuai jadi penyanyi nanti kena buli..ahaaakksss. OMG itu yang dia cakap. aku terus tersipu malu...ahaaaaks.

Tapi tak apa la kak Ella, tak dapat nyanyi kat mentor nyanyi kat konsert lain pom jadi la.

Korang tak percaya... tengok lagi di bawah ni..


MANGSA CULIK..PERKARA MEMALUKAN YANG TAK BERAPA NAK MALU..

Kepada semua rakyat Malaysia, saya yang merupakan warga prihatin untuk mangsa mangsa penculikan ni, ingin memohon maaf bagi pihak adik Siti Nor Fathihah yang dilaporkan hilang beberapa hari lepas... asal aku mintak maaf plak?? ngeee

Sebenarnya beliau melarikan diri mengikut kekasih beliau. ```alahai aku plak yang rasa malu.````. kerana aku pernah mengeluarkan entry pasal beliau, siap aku pampang gambar besar gedabak lagi kat blog aku.. disini haishhh malunya..hmm. 

Ada ke patut budak ni buat perkara senang camtu, padahal satu Malaysia ambik berat pasal kamu, haishhh..hmm. Pikir la mak ayah, macam mana diorang nak menghadapi "kemaluan" ni. haishhh. Kesian mak bapak ko.

Tak apa la, mungkin budak ni tak tahu kot, yang semua orang prihatin dan bimbangkan dia...Bimbang ker??? ('."). haishhh.. Pendek kata semua orang cuba sedaya upaya nak selamatkan dia, di paper, muka buku, blog2, radio dan tv semuanya iklan pasal awak adik oiii..haishhh.

Tak apala, diharap kepada budak remaja di luar sana jangan ikut seperti adik Fatihah ini yer, kalau ye pun nak lari ikut kekasih, tunggu la habis belajar lepas tu kawin terus..haishhhh..


Tuesday, March 20, 2012

LAGI LAGI ORANG NAK CULIK BUDAK

Sekarang agaknya musim demam panas kot kes orang culik budak budak ni. Boleh di katakan setiap hari terpampang berita di dada akhbar pasal orang giler(penculik) nak culik kanak kanak.. naik seriau aku baca berita ni.

Asal ke bodohnya manusia zaman sekarang ni(mood benci dan geram), memang xde akal langsung. Diorang tak pikir ke budak budak ni nak membesar dan melihat dunia macam kamuu jugak bodohhh!!(penculik).

Apa yang membuat aku hairan ni, kenapa kanak kanak yang menjadi mangsa sekarang. Apa yang diorang nak buat sebenarnya.. adakah nak culik sebab nak suruh mintak sedekah? nak mintak duit tebusan? Ya Allah, betapa sempitnya akal manusia ini.

Susah payah seorang ibu melahirkan mereka tapi dengan cara ini mereka balas jasa ibu mereka.. Kenapa orang bodoh ni nak buat dengan cara tragis tu jugak. yela aku lupa mereka ni memang orang yang xde akal. aku cakap pom buat penat jugak.

Pihak yang terlibat dalam menyiasat kes ini haruslah tegas dan menitikberatkan kes ini, hukuman berat haruslah di laksanakan supaya perkara ini tidak berulang lagi...agar kanak kanak di luar sana berasa selamat dan tenang.

Buat ibu dan bapa yang mempunyai anak, tolong la pantau anak anak anda. pastikan mereka sentiasa bersama dengan anda dan anak anda berteman nak pergi kemana mana. jangan ambil mudah dalam hal ni, kalau diikutkan penculikan ini berlaku adalah di sebabkan kanak kanak keluar tanpa di pantau, ibu -ibu leka dalam meminta anak anak keluar untuk membeli.

Ingat la wahai ibu, anak adalah anugerah terindah, janganla leka walau sesaat.


Ini adalah kes kehilangan terbaru..sebar sebar kan la. Di harap adik Fatihah selamat kembali ke pangkuan keluarga dengan keadaan sihat walafiat... sama sama la berdoa untuk keluarga adik Fatihah.


‘WootMedia Blogging Shirts’ Giveaway

Nak Join Segmen: DISINI 

Untuk melayakkan anda menyertai giveaway ini,anda haruslah mempunyai blog.Jika anda tidak mempunyai blog boleh buat satu blog percuma menggunakan blogger.com atau wordpress.com
Sebanyak 20 helai baju akan diberikan.Size baju adalah berdasarkan permintaan pemenang.Design baju  adalah seperti gambar di atas tau. 
Tarikh tutup: 15/4/2012
Cara nya ialah anda kena review alexa iaitu mengenai wootmedia.my.
saya da review dan ini bukti nya.


Gud luck!!




Saya Nak Doodle Korea


PURPLE

NOR ZILLA SENSEI


TAG:


Monday, March 19, 2012

Konsert Pengenalan Mentor 6


Belog aku ini bukan la ingin cerita pasal dunia hiburan sebenar nya, tapi aku ingin meluahkan perasaan aku jugak kat sini, kalau aku tak luahkan nanti habis barang barang dan kucing aku campak ke luar...(muka bengis..Yeke??.. garang nyerrrr..hahahaha.

more...

Wednesday, March 7, 2012

WANITA

Sekadar renungan di pagi hari rabu ini..




Friday, March 2, 2012

HATYAI TRIP....

Sawaddi kra...(di ucapkan oleh perempuan)

Hari ni, ada hati pulak nak belajar cakap thai. apa ni Nor Zilla Sensei, mentang-mentang la pergi trip ke hatyai tu da nak berlagak dah. Eleh, orang lain dah sampai Paris or Beijing kot. Kamu baru pergi negara jiran sebelah je, dah nak kepo kepo..apa kes..hahahaha.

Tak kisah la, janji aku dah pergi dan nak bagitahu kat sana banyak tempat menarik jugak la kalau nak pergi. Terutamanya tempat shopping. rambang mata kot nakpilih mana satu nak beli..murah pun murah jugak la, terutama barang barang berjenama, hahaha, aku siap beli LV lagi 2, nak tahu harga berapa yang di jual kat sana, kalau kat sini mahu ratus ratus riban kot harga dia.

Ala setakat beg LV tu apala sangat kalau beli yang murah murah pom kalau setakat dekat Hatyai tu.. Tapi sebenarnya, beg dekat sana lagi berkualiti berbanding kat sini.(tak mention la kat mana)baju baju pun kain dia berkualiti jugak.memang puas hati la pergi sana.

Cuma bab bab makan la memang susah nak dapat kan yang halal dan kedai kedai makan muslim kat sana. Tapi alhamdulillah trip aku telah diaturkan dengan baik dan dapat makan makanan yang best best..terutamanya tom yam dari Thai ni punya, memang pure la. fuhhh sampai menjilat jari aku makan.hahaha.

Kalau nak tahu nilai harga dekat Thai sana 100bath bersamaan Rm10 nilai duit kita. So lepas ni mana yang nak pergi ke sana boleh la budget awal awal. Aku pergi sana bawak 3000bath je kot, korang kira la sendiri duit Malaysia kita berapa, tapi walaupun cikit, aku mampu beli sampai tak muat satu kete kot penuh dengan barang barang aku.hahaha.(berlagak..muka confident.``). see