Ads 468x60px

Thursday, January 26, 2012

FAMILY TRIP AT SEKAYU WATERFALL

Assalamualaikum, 


Jom kita saksikan keunikan dan keindahan alam semulajadi di air terjun Sekayu, Terengganu. This time our family telah memilih tempat ini sebagai tempat percutian kami sekeluarga, almaklumla, masa ini lah kitaorang dapat bersama keluarga tercinta kerana dek masing-masing sibuk bekerja dan berada jauh nung jauh di negeri seberang**jauh ker???. sambil gigit jari.**. Masa ni trip hari chinese new year. So kitaorang bercuti agak lama la jugak di kampung. Walaupun hati ini berkata tidak puas lagi.,rasa macam tak nak datang kerja dah.Hmm tapi nak buat macam mana, kerja tetap kena teruskan. Cantik kan keindahan tempat ini.**eeew nak promote sebenarnya***

My brother in law*yang sentiasa sibuk dengan cam nya.




my lovely mom, with my eldest & youngest brother and my sister in law

*me that always busy with her camera.(ruginya tak join diorang mandi)

eeeww, budget cun la tu buat muka camtu.

me and my youngest brother




**Syoknya dapat mandi air sejuk**



Me with my little nephew and niece.*Sebelum mandi manda*

**My brother in law tak sabar-sabar nak makan. Muka kelaparan..hehe

 **Orang yang tak sabar nak mandi, cepat-cepat suruh makan


Our Breakfast


Yeahhh, akhir nya dapat jugak diorang semua mandi. Aku je yang jual mahal taknak mandi,kan da menyesal..sob.sob.sob. Setelah selesai dekat petang jugak kitaorang balik. semuanya puas hati la dapat menghabiskan masa dengan keluarga dan mandi manda.But this time, my father tak dapat join kerana berkerja.hmm. Kepada mereka yang nak cari tempat berkelah dengan keluarga tu, di sini la antara tempat pilihan yang best untuk menghabiskan masa dengan keluarga korang. 



**Menyesal tak mandi**hmmm






Friday, January 20, 2012

Strangest Contact lenses!!









Eeeeeww,, Pelik kn contact lenses diorg nie?? Kalau kita xpla xpkai pom, mata yang asli lg cantik kot.hehe. pakai semua 2 buat sakit mata jer, kalau yang tak pandai jaga, nasib la mata korang.  


* sesapa yg pakai contact lenses 2, pastikan lense tu selamat di pakai dan pastikan dapat kn nya di kedai2 cermin mata dan bukan di pasar raya yer!! noted.





!Add Followers And Friends!



Untuk segmen nie, saya telah di tag oleh kak mia lg.hehe.Thanks syg. Untuk makluman semua, segmen belog nie tarikh tutup nya adalah hari ini,20/1/12 jam 11.59pm. Jd masih berkesempatan kot sy join. Kepada yang berminat sila la join and klik pada link di atas yer..Segmen nie memerlukan kita untuk menjawab beberapa soalan dr cik Leeza kita nie. iaitu:

1) Nama Penuh Dan Panggilan?
Nor Zilla Deraman @ Panggilan Nor Zilla Sensei di belog ini.

2) Berapa lama dah jadi Blogger?
Sy rasa baru 2 bulan kot.Mula blogging pada bulan 12 tahun lepas.

3)Tujuan Blogging?
Sekadar suka2,tempat luahan segala masalah dan ingin kongsi beberapa info untuk korang semua.(sharing is caring).


Ok itu ajer. Seterusnya tag kak Mia lah sorang..


*xkisah la tag sorang pom jnji dapat join segmen dan folower bertambah..hehe 




Wednesday, January 18, 2012

TOP LIST YOUNGEST INTERNET MILLIONAIRE

8)  Greg Tseng and Johann Schleier-Smith
Greg Tseng and Johann Schleier-Smith Tagged Inc. co-founded
Age: 28 years old
Project: Tagged
Wealth: $45 million


7) Jake Nickell
Threadless Co-founders Jake Nickell
Age: 28 years old
Project: Threadless
Wealth: $50 million


6) Elexander levin
ImageShack Co.founder Alexander Levin
Age: 23 years old
Project: ImageShack
Wealth: $56 million



5) John Vechey

PopCap Games Co-founder John Vechey
Age: 28 years old
Project: PopCap Games
Wealth: $60 million

4) Blake Ross and David Hyatt
Age: 22 years old
Project: Mozilla
Wealth: $120 million


3) Chad Hurley
Chad Hurley co-founder and Chief Executive Officer youtube
Age: 33 years old
Project: YouTube
Wealth: $300 million



2) Andrew Gower
Andrew Christopher Gower is a British games developer and co-founder of Jagex Ltd
Age: 31 years old
Project: Runescape
Wealth: $650 million



1) Mark Zuckerberg
Mark Elliot Zuckerberg Facebook Founder
Age: 25 years old
Project: Facebook
Wealth: $700 million







JOM TAMBAH FOLLOWER!




                       Jom Tambah Follower!

Aku suka segmen nie, easy and not complicated. sambil2 2 aku nak tambah follower jugak. Tak perlu tagging sape2,mudah je kn? tarikh tutup nya belum sure lg, tp harap xde tarikh tutup la.hahaha. Korang yang nak join sila2 la, xrugi.

Klik pada link bawah Banner 2 kalau nak join ea.







Monday, January 16, 2012

Saya Mahu Wang Kertas Malaysia Siri Baharu dari Eyriqazz.Com"

Rase mcam nak makan je tgk duit kertas baru nie, En Eyriqazz (jom join) nt kasi duit ni kat saya tau.hehe. sesape yang tengah pokai dan nak duit free 2 sila la join ek. harap segmen ini dapat membantu korang. Secara tak langsung segmen ni telah di tag oleh Akak Mia sy.


Ini duit yang di sponsor oleh beliau:

Wang Kertas Set RM20 --> 2 pemenang
Wang Kertas Set RM5 dan RM1 --> 5 pemenang



Ini merupakan Entry terbaik saya iaitu Cara nak dapatkan Bantuan BR1M. hahaha, bape org je view kot, oleh sebab aku punya blog br di lancarkan pada akhir tahun and akhir bulan 12 2011. Mase 2 Govement tgh sibuk nak bg2 duit kat rakyat malaysia yang berpendapatan rendah dan ramai yang xtahu camane nak mohon.So dengan adanya info nie, boleh la kasi diorng maklumat cikit. so ini la entry terbaik aku rase aku penah buat, maklumla blog aku xfemes lg, dan xbnyak lg aku blogwalking. So belog ini belum diperkenalkan secara detail lg kt bloggerz2 lain.

Dengan ini sy nak tag Kak Mia , Mrs Adam and Arra Ahmad..hahaa.


*Nak kumpul duit baru nie..hehe

Friday, January 13, 2012

Nak Join Bloglist Wanblur X?


Segmen belog ini simple je.. Aku mmg minat join segmen2 yang simple and x rumit nie.hehe. secara tak

langsung aku jugak telah di tag oleh akak Mialiana so terus buat aku rasa nak join segmen nie. Dalam

Segmen nie simple je requirement dia, Cuma nyatakan Belog kita kategori mana jer. Untuk pengetahuan

semua belog NZS ni kategori Peribadi ajer.suka2 hati aku la.hahaha. So nak promote untuk

abg Muaz la.harap join yer.hehe. Tarikh tutupnya da esok tau.jom join 

Wednesday, January 11, 2012

Mohon Pengubat Jiwa... Segalanya Allah




Syahdunya dengar lagu ini, setiap kali dengar rasa tenang je jiwa.. syukur, thanks a lot,to Iwan Shahman

kerana berjaya menghasilkan lagu dengan cara berdakwah ini. Ramai anak2 muda mula mendengarinya dan

menghayatinya. kepada mereka yang ingin mendapatkan ketenangan jiwa dengan cara yang baik jomla

hayati bersama2. moga2 memberi manfaat.


Tuesday, January 10, 2012

IKAN DENGAN BOTOL SUSUNYA....COMEL..









Monday, January 9, 2012

Giveaway Tiket Wayang oleh Muazfaris 2012



Selamat pagi korang semua, entry kali ni nak buat segmen kat atas ni la, sekadar suka2 nak join. x menang pom xpla.hehe. So nak ajak la korang join, xrugi tau. Segmen ni boleh cari kat Abg Muaz belog

Da join segmen nie, dapat giveway yang menarik lagi, apa dia ea?? jom kita geledah.

Giveway dia di sponsor sepenuhnya oleh pihak Nuffnang tau iaitu satu tiket wayang percuma di Cathay e@curve dan juga dapat makan percuma. Ada banyak lagi la yang Si abg Muaz ni nak bg, kalu dia tak kedekut la.hahaha.

Hmmm,sy rasa macam hujung minggu ni nak pegi tengok citer Contraband nie la, harap2 dapat la hadiah nie, mintak tolong ea abg Muaz.pleaseeee.hihihi.ok, meh cini nak review cikit citer nie, Contraband ni sebenarnya filem yang akn muncul pada tahun 2012 kalu xsilap 2 @ 3hr lagi akan kuo cite ni kat pawagan, dan ia merupakan American action thriller yang diarahkan oleh Baltasar Korm├íkur, dan pelakon utamanya ialah  Mark Wahlberg dan Kate Beckinsale

ok, 2 jela yang boleh sy preview kot.hehehe.. harap2 korang semua pom berminat untuk join ea, dan saya nak pergi tonton wayang dengan mereka la, Mialiana , Mirul , BR sesaje tag awk semua supaya boleh join ea kalu ada masa.

ok harap2 dapat menang la.. selamat berjaya jugak untuk korang semua.






Friday, January 6, 2012

As a CONTRACTOR... what should I do?

Dek kerana terlalu fokus pada kerja, NZS lupa nak bayar parking kete!! NZS da kena saman dengan MBSA.hahaha. detik paling masam berlaku bila mula2 kerja di tempat orang nie..hmmm. 

tapi apakan daya, parking free NZS belum setel lagi, dek krn department admin terlalu banyak keje,(bnyak la sgtkn) masih belum dapat free lg, kena la bayar jugak sehinggit ke dua hengget. duit dahal da pokai nie, nak letak sposen dua pom berkira.hahaha.

Sekadar hiasan

What should i do??  im become as a contractor, so banyak la ragam & masalah nak kena atasi, NZS terpaksa atasi kerenah2 client nie. kalu kata, marah, maki samun~~samun ker?-, caci, hemtam, suka duka semua 2 da bese bg NZS, nasib bek ad pengalaman cikit2 sebelum nie, boleh la cover mane2 client haprak 2. 

kalu jumpa lagi terer, kenyit mata je sebelah,haaa setel.hahaha. tapi 2 la nak kongsi, hidup ni macam2 dugaan, kalu nak rezeki halal, dengan susah la kita kena hadapi. kalu nak rezeki mudah, cara haram la hamik dia.Jadi mana satu nak?? 

sama-sama la kuat semangat kepada mereka yang berkerja di bawah arahan orang mcm NZS nie. Orang suh buat 2 buat nie, ikut jer, janji bukan di bwah keje kita, kalu rasa rajin n nak beramal 2 tolong2 la orang lain. ok.. renung2kan dan selamat beramal.


*selamat maju jaya* 

Wednesday, January 4, 2012

Segmen YY: Mengapa Saya Berblogging




Jom kawan2, join segmen akak YY nie, sonok tau join segmen2 nie, saya suka, anda mesti suka.hehe.


Caranya adalah sangat mudah: 


1.Buat satu entri dengan tajuk : Segmen YY | Mengapa saya Berblogging
2. Tepek banner di atas dan link kan ke entri ini.
3. Cerita kenapa korang Berblogging.
4. Tag 2 orang , terima kasih join.
5.Kalau sudi Boleh LIKE FB Yana Yassin
6. Siap entri, letak kat komen entri di sini.



Ok beralih pada segmen nie, Segmen YY: Mengapa Saya Berblogging.


Ok 1st, mestila saya berblogging atas dasar suka2, kerana blog saya baru sahaja ditubuhkan(cewahhh) pada akhir tahun 2011 iaitu pada awal bulan Disember tahun lepas. 

Nak berblog ni,ok ia timbul minat apabila saya sendiri yang menjadi silent reader kat blog2 yang femes dan yang bagi banyak info. jadi kat situ la timbul perasaan cinta akan blog dan atas dasar permintaan rakan2 jugak la supaya saya buat blog nie sebab boleh isi masa lapang katanya. 

ok, memang betul la, sy sekarang ni fokus kat blog je, xde lagi kunjung kat mana2 facebook or twitter,diorang da di angkatkn da.hehe.xpla.

2nd nya, sb saya nak share n kongsi pape petua or info yang boleh di kongsikan untuk tatapan anda semua. macam tagline blog saya, sharing is caring.. kata orang berkongsi ilmu itu pahala, so, sy dapat anda pom dapat. 

and last, of course la dengan adanya blog nie, saya boleh luahkan segala perasaan dan masalah sy kat cini, sya tulis pom ikut suka, luah pom ikut suka ati, letak entry pom suka ati. mcm tagline sy jugak, my blog my rules.


So itu sahaja la saya le kongsikan dahulu. kalo ada pape saya akan tambah lagi.hehe..

Jadi xrugi kalo anda join segmen ni, secara tak lansung dengan ada blog ni jgak senang kita nak join segmen or contest, lagi satu dengan blog pom boleh dapatkan earnings jugak.

so sila-sila la join, saya dapat ramai kawan anda pom dapat. sama2 la bermuafakat sesama blogger kita. saya nak kongsi dengan mirul dan r-5

thank you.






PENSIL vs CAMERA
















































































BAGAI MENUNGGU DURIAN JATUH KE BUMI

Whatever.... My blog my rules

So jangan sesapa kechik ati plak dgn tulisan ni. Mcm entry kat atas 2, ak datang nak keje ni,tapi masuk 2 hari

 bekerja masih lagi xde pape keje~~dahal aku sonok sb aku boleh berblogging.hahaha.~~ hari ni aku kn men 

semangat lagi dtg keje, yakin dengan diri, tapi bila datang, hampeh, tarak, aku duduk je diam mcm tggu durian jatuh.





Lama kn amik masa durian nak jatuh?? eeee, sabor jela, ni la alamaknya keje jd orang bawahan 

nie. semuanya nak keje kna tgu arahan dulu, da nama nya ececutive tapi x nmpak mcm executive..~~muka ketat~ 

alangkah sonok nya kalu dapat keje sendiri. bila la aku nak bukak company sendiri nie,~~cehhh, berlagak~ 

Lambat betul masa berlalu ari ni, da xd keje ni asyik duk tgk  masa je, kalu ad keje kita xtgk masa kn, masa 

pom berlalu dengan pantas~~uwekkk, ape kebendanya klu malas nk buat keje sbnarnya~~ tolong la, xde 

sesape ke nak bagi keje ni, cakap nak meeting td dgn aku, tp senyap je, orang nya pom da hilang. bz la 2 

agknya.~~muka masam~~ mak aiii, macam apa da nie, kalo sari dua tiga nie ok lagi, jangan seminggu mcm ni da~dahal syok duk relak:-)~~ 

bila duk macam tunggul ni, mula la dtg prasaan lapar 2.perut ak da menari 

nari nie, orang len bz dengan keje lg, diorang x suka makan ke agaknya.pelik betul. nak kata diet semua 

kurus2 macam cipan~~beso ke kecik cipan nie~~lalala...x kisah la, janji semua bahagia. papepom 

mudah2an perjalanan ak kat tempat baru nie berjalan dengan lancar..


*bagai pungguk rindukan bulan* cewahh kuo lirik lagu plak.