Ads 468x60px

Monday, October 22, 2012

Sup Gearbox, Piala Malaysia


Maghi maghi, ambo nak royak ambo ade buat sup gearbox...
pakat maghi make rama rama deh...

Hok aloh, mimpi gapo pagi pagi nok kecek kelate ni.
ambo buke gapo, gara gara kelate mene Piala Malaysia
ambo pun nok ucap tahnioh lo.
yolo doh kot ambo kecek kelate ni.huhuhu.


Mari nikmati sup gearbox saya buat sebelum piala Malaysia bermula.kikiki
Dek kerana anak kesayangan ayah saya ni nak balik kampung,
so ayah saya sempat carikan tulang ni nak masak sup.hahaha.
terharu bagai nak rak sangat.
dia tahu anak dia suka masak dan makan sup tulang ni.

So, aku pun balik je terus masuk dapur dan masak sup tulang gearbox ni.

pape pun, dek kerana sis Hainum OKje duk ngepost makanan je,
terase tercabar la plak.hehehe.

Terasa juga pabila sorang blogger blog to shout blog till drop ni yang sibuk citer pasal pasembur.
kita pun kenal dan masih lagi panggil dengan nama tu ye.



Mintak maaf kepada semua blogger kesayangan saya, 
lama sudah tidak ku hupdate belog ni di sebabkan kekangan mase..
terima kasih kepada yang sentiasa singgah di blog ni.
anda telah menghilangkan sawang di blog ni..hoyeahhh...



47 bakal falsafah:

Asmar Arafad said...

Hmm.. sedapnyer nampok, nak carik buat berboka puasa nantiloh...

Kesuma Angsana said...

mmg best ni KA pown suka hehehe

Jna marcello said...

tu laa da lama xupdate bila update TERUS pasal masakan dye yg da buat tercair aiq luir hehehe SEDAP nyee zilla meh nk rasa sikit ;)

abg cik said...

sup gear box ? my feveret

hainom OKje said...

He...he.... Sedapppppnya Zilla.... dah lama tak makan sup tulang.....terasa-terasa minyak tu melekat keliling mulut ni bila makan.... buat sambal kicap tak? ke terus buh cili padi sekali?

Zilla nampaknya dah pekena Gearbox dulu sebelum aidil adha he..he...

Hati Ku Terusik said...

nak banyak...tlg buatkan...hehe...ujan2 nih...sejuk...kalo pekene ngn sup gearbox nih...mmg terbaik...haha

Encik H said...

ambo peh ni..kan?

Encik H said...

ambo x tau nok taip gapo dio nih..ambo no kumeng deh..

p/s: demo masak tu sedak ko?

Niswatus Solikah Samik said...

wah kemain lagi sup gearbox die! mengancam! ngaummm! hihi... mesti sedap kan? nyam nyam..

fandyzblog said...

Salam.. Pergh sup power! sedap memang sedap tapi sendri mau ingat le.. he he :)

dya bunga said...

terliur lah..kenapa post pic makanan?haha

Nor Zilla Sensei said...

pose ea..selamat berbuka nt.moga dapat cr :-)

Nor Zilla Sensei said...

best kn sup gearbox ni.hehe.(pomote cikit)

Nor Zilla Sensei said...

heheehe..kasi gempak sikit dulu entry ni. nak rase cmne jna jauh lor:-)

Nor Zilla Sensei said...

eh yeke..sama la kita abg cik.hehe

Nor Zilla Sensei said...

hehe.. kita masuk cili terus kt dalam sis..
tu la, da pekena sup sebelum raya ni..hahaha

Nor Zilla Sensei said...

haha..kat sini pun hujan je. pekena ni mmg best la:-)

Nor Zilla Sensei said...

gapo dio tu..dok pehe la ambe.huhu

Nor Zilla Sensei said...

no kumeng pulok..huhu. eh sedak la masok tu

Nor Zilla Sensei said...

eh sedap la..tgk sape masak tu.hehe

Nor Zilla Sensei said...

wslm..sendiri mau ingat knp ye?hehe

Nor Zilla Sensei said...

haha.. dikala ujan ni terasa nak post makanan plak

cik nana said...

hujan2 macamni hirup supppp, pehhhhh sedapnyaaa !

Syaifuddin Alias said...

amboi ...nampak mengiurkan ..sodap ni kalau makan begitu saja..haha

Hazmin Hamudin said...

Sedap nampaknya rupa sup tu.. Makan masa panas-panas memang terbaik la.

abg cik said...

ni yang buat aku tergoda ni !!! tak leh ni malam ni kena cari sup..

Tihara said...

as salam

woo sedak sengoti dih :)

[PCL] said...

wuuu sedapnya.. mmg nak cari sup gear box mlm ni..haha .

tahniah Kelantan juara.

Cikgu Ma said...

weee..suka kot sup tulang mcm ni...;.

hazwan hairy said...

tudiaa!! sedapnya...haha

Azriff Aziz said...

perghhh. buat pembaca rasa lapar je. hehehe.. lain kali, upload la sikit makan tu. hehe

Dunia Wilma said...

Sedapnya ^_^

Sue PeLik said...

aduhhhhhhhhhhhhhh sedap jer tengok! huhuhu nak jugak huhu

akubiomed said...

Pekena sup gear box sambil menonton Piala Malaysia molek juga nih.

boni kacak said...

bila nak bagi saya rasa air tangan awak tu???? nak rasa nak rasa.hahaha

p/s : thanks untuk hadiah harijadi yang sangat2 bermakna tu tau..saya rasa terharu sangat..hehe

TiranaAduka said...

salam..
Sementara masih panas.ok je.

faiq said...

peh sedap gile

Wak Gelas™ said...

wak tengok macam sodap gearbox tu jugakkk.. ahakkkS

Nor Zilla Sensei said...

cik nana pegfi buat sup skrg.hehe

kiera'sakura said...

mama kata dia ada beli tulang nt nk masak time kami semua balik raya hihihihihi

penyuluh perikanan said...

Waoouu...sangat lezat, nikmat
thank sudah share

Si Matatajam said...

Perghhh Terlioqnya...

berkas askep said...

really, i want it

donnyien said...

sedapnya~ salam kenal

CikNana said...

untunglah pndai masakk..:)

Hanif Idrus said...

sup Gear Box...mesti meletup punya!!1

teratai said...

Sup gearbox no wonder tulangnya besar...