Ads 468x60px

Monday, October 8, 2012

Bedah Tong Gas# Super duper lawak


Sebelum mula aku menaip ni aku nak gelak dulu
mengenangkan aksi Bedah ni yang super lawak..hahahahaha
Korang ade tengok tak cerita ni malam tadi?
Siar kat TV3 kul 9 malam..





Serius lawak memang tak hengat la.
tak kering gusi aku duk tengok cerita ni.
korang jadi macam aku tak? hahaha..mestila tak kan?.
Sebab korang tak sengal macam aku..hahaha

Sebenarnye cerita ni da main kat tv tahun lepas
tapi oleh sebab anugerah Skrin da nak dekat
so diorang siarkan la drama ni.

malam tadi da la takde peneman
so aku layan la citer ni..huhuhu

Lakonan hebat oleh Noorkhiriah, Jalil Hamid, Bell Ngasri, Shanie
dan beberapa lagi pelakon yang memang super lawak dalam citer ni..

Kisah cerita ni mengisahkan seorang gadis bernama Bedah
yang memiliki ijazah Psikologi,
tapi berbisnes dengan berniaga tong gas dikampungnye sebab nak jaga mak dia.
memang canggih bisnes bedah sampai  urusniaga dalam fesbuk.
wakakaka.
paling suka bila bedah bawak motor 
sampai tekangkang kaki... memang sengal la..hahaha












                     part yang paling kelakar....haha

Gigih jugak nak tahu sape punya keje buat skrip ni kan
Kot kot la dia punya penulis skrip ni dari seorang blogger terkenal ni 
iaitu Mak Dara. mane tahu kan.
so aku dapat la orang ni.



             Penulis skrip Bedah Tong Gas: kiri sekali Fairuz Padoli

Moga Bedah Tong Gas dapat pulangkan award dalam anugerah Skrin
paling suka Noorkhiriah dapat anugerah wanita paling lawak..hahaha



p/s: saya gigih jugak nak update blog ni.


Kredit to Mak Dara n Azieazah









41 bakal falsafah:

Sue-Rya Qistina said...

saya tgk drama ni dah 2x klau x silap. mmg terbaik! BTG Raya pun best jugak kan. hehehehe. hrp2 Khiriah menang la award malam AS nnt. lawak dia sgt bersahaja kan :)

TiranaAduka said...

salam
Malam tadi la ni punya story. Ta tgok gak sebab nak tdokan anak ta.dia tak nak tukar cannel.adoi

TiranaAduka said...

ada je.. 20 jam dpan lp.. Kekadang ta lambt sampai bardband slow. Ta pelan2 kayuh

Dunia Wilma said...

Wilma pun minat Norkhiriah ^_^
Lawaknya spontan...
Tapi, bila buat muka sedih, sedih berabis...
Rugi Wilma tak tengok...
Dari jalan ceritanya...Memang lucu...Hehehe...

Kesuma Angsana said...

mmg best & terbaik lah noor khiriah ni

Jna marcello said...

alaa terlepas xtgk!! bole tgk dlm tonton ke?

hainom OKje said...

OKje pernah jugak tengok cite..... dah banyak kali ulangkan Zilla.....yg lawak tu bila anak ngasri tu cakap....muka toye aje...he...he...mmg lawak cite ni

Anisa Anuar said...

layan citer ni time raya aritu..

baca ni pulak
http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/whatchuwant-is-back-with-big-surprises.html

dEdEQ dE wIshEs said...

WAH .. HIHI .. CIAP SNAP2 AG .. BGUS2 .. CITE TU MMG LAWAK GELERR .. HOHO

cik nana said...

haha memang super lawak cite ni. kering gusi dok gelakkk jee. haha

shinji izac said...

dah tengok dah citer nie..
mase tu pun gelak abes sbb posing naek moto klaka giler :P

boni kacak said...

ala...sedihnya..saya terlepas cerita ni malam tadi...

Azriff Aziz said...

memang best citer semalan tu. bedah tong gas. dah la fb dia kene hack ngan zamri anak pak kulop. hehhee zakat tong gas. hehhee

mak dia jual ubat kurus tapi dia tak kurus. hehe

pak kulop berkenaan kat bedah bukan mak bedah. selera muda pak kulop tu. hehehe

pe pon best kan citer tu. hehe

inche hlovate said...

Yg hari rye punya tengok tak?? pun klaka juga

Nor Zilla Sensei said...

aah, da bnyak kali kot tengok ni..yg raya tu lagi la lawak.haha
khiriah ni mmg bersahaja je lawak dia.suka tgk

Nor Zilla Sensei said...

wslam.. kira berebut dgn anak ke ni..huhu.

Nor Zilla Sensei said...

sama la, line kt sini pun lembap.sb 2 nak berblog ni amik mase.hehe

Nor Zilla Sensei said...

aah kn.semua watak sesuai dgn dia.
mmg lucu giler la.haha

Nor Zilla Sensei said...

pelawak wanita paling best la dia ni :-)

Nor Zilla Sensei said...

alamak..terlepas ke? xpe kat tonton bole aje tgk :-)

Nor Zilla Sensei said...

hahaha..bell tu mmg tk puah hati je kejenye dgn bedah ni.

Nor Zilla Sensei said...

aah yg cite raya pun ade jugak

Nor Zilla Sensei said...

hehehe.. mmg lawak giler la

Nor Zilla Sensei said...

hahaha.. lawak giler kan

Nor Zilla Sensei said...

tapi tengok sllu mmg xpuas pun..lawak dia tu yg spontan mmg xkering gusi la

Nor Zilla Sensei said...

eh,,awat terlepas. g dating kot.haha.

Nor Zilla Sensei said...

hahaha.. selingan review cite bedah ni. mekasih yer.
mmg klaka la time..bedah plak jumpa cinta dgn pak kulup.mak dia cakap melepas dan rela berkorban utk anak.haha.

part jual ubat tu xthan, mak dia gemuk tp jual ubat kurus.hahaa

Nor Zilla Sensei said...

tengok..lg la kelakar yg tu.haha

Si Matatajam said...

Seronok sgt tengok crita Bedah ni kan...Lawak betoi....

Everything's Everythings said...

Igtkan nk membedah tong gas tadi =.="
tak pernah tgk pula cerita ni, kdg2 tak suka cerita yg lawak xpndai yg byk kt TV sekarang.. tpi sebab kau dh siap buat entry ckp lawak
so aku agak ni mesti lawak betul..
nnti ada masa aku cuba cari online xD

piko ija said...

zila tong gas bile nk kuar??

new hope said...

salam,

mmg lawak ^^

KLIK

pend asal dan geraja mungkin akan tolak bn di sabah

Syaifuddin Alias said...

alaaa..tak kelakar mana laa..haha :P

Yaya Azura said...

dah main lg sekali ke?rasa baru jer main kat tv..
tp mmg lawak gila la cite nie..
norkhiriah tu..haih..lawak sungguh!

Nor Zilla Sensei said...

kan si M.. mmg lawak :-)

Nor Zilla Sensei said...

hahaha.siyes lawak. kalu rajin nnt tgk la online ye :-)

Nor Zilla Sensei said...

hahaha..tunggu piko jadi usahawan dulu, nak bukak bisnes tong gas sama2 ni.. :-)

Nor Zilla Sensei said...

wslm.. aah mmg lawak :-)

Nor Zilla Sensei said...

tak kelakar la tak layan bebetul.ishk. :-)

Nor Zilla Sensei said...

aah da main kt tv, yang raya pun ade.
yg tu lg lawak :-)

.::: Princess MOMOY :::. said...

comel
suka lakonan khiriah
lawak bersahaja
cuma sayang x boleh tgk citer ni
xde tv
huhu