Ads 468x60px

Wednesday, January 4, 2012

Segmen YY: Mengapa Saya Berblogging




Jom kawan2, join segmen akak YY nie, sonok tau join segmen2 nie, saya suka, anda mesti suka.hehe.


Caranya adalah sangat mudah: 


1.Buat satu entri dengan tajuk : Segmen YY | Mengapa saya Berblogging
2. Tepek banner di atas dan link kan ke entri ini.
3. Cerita kenapa korang Berblogging.
4. Tag 2 orang , terima kasih join.
5.Kalau sudi Boleh LIKE FB Yana Yassin
6. Siap entri, letak kat komen entri di sini.



Ok beralih pada segmen nie, Segmen YY: Mengapa Saya Berblogging.


Ok 1st, mestila saya berblogging atas dasar suka2, kerana blog saya baru sahaja ditubuhkan(cewahhh) pada akhir tahun 2011 iaitu pada awal bulan Disember tahun lepas. 

Nak berblog ni,ok ia timbul minat apabila saya sendiri yang menjadi silent reader kat blog2 yang femes dan yang bagi banyak info. jadi kat situ la timbul perasaan cinta akan blog dan atas dasar permintaan rakan2 jugak la supaya saya buat blog nie sebab boleh isi masa lapang katanya. 

ok, memang betul la, sy sekarang ni fokus kat blog je, xde lagi kunjung kat mana2 facebook or twitter,diorang da di angkatkn da.hehe.xpla.

2nd nya, sb saya nak share n kongsi pape petua or info yang boleh di kongsikan untuk tatapan anda semua. macam tagline blog saya, sharing is caring.. kata orang berkongsi ilmu itu pahala, so, sy dapat anda pom dapat. 

and last, of course la dengan adanya blog nie, saya boleh luahkan segala perasaan dan masalah sy kat cini, sya tulis pom ikut suka, luah pom ikut suka ati, letak entry pom suka ati. mcm tagline sy jugak, my blog my rules.


So itu sahaja la saya le kongsikan dahulu. kalo ada pape saya akan tambah lagi.hehe..

Jadi xrugi kalo anda join segmen ni, secara tak lansung dengan ada blog ni jgak senang kita nak join segmen or contest, lagi satu dengan blog pom boleh dapatkan earnings jugak.

so sila-sila la join, saya dapat ramai kawan anda pom dapat. sama2 la bermuafakat sesama blogger kita. saya nak kongsi dengan mirul dan r-5

thank you.






4 bakal falsafah:

!! YaNa YassiN !! said...

Yeaaah, tq sudi join.Memang rasa kelainan bilakita sibuk dengan dunia Blog. Bertambah best bila kita dapat kenalan baru dalam duniaBlog. Happy blogging.

r-5 said...

ouwh nanti saya join k.. klu buat lambat siket takpe x? saya tengah exam sekarang ni~

Nor Zilla said...

kak Yana: aah mmg best dapat berblogging nie, sb join segmen2 camni la yg sukanya.hehe

r-5: xpe, ad bnyak masa. fokus pd exam dulu ea.gud luck tau

A'ishah Kamaludin said...

DAri segmen yang sama, singgah dan follow sini..

Salam kenal.

Latest entry
thehehslady.blogspot.com/2012/01/turqoise-and-me.html