Ads 468x60px

Sunday, April 29, 2012

INGIN KELIHATAN CANTIK TANPA MENGELUARKAN WANG RINGGIT

Bismillahhirrrahmanirrahim......

Seperti yang sedia maklum, yang setiap orang ingin sentiasa nampak cantik, yang ingin di lihat seperti bila sekali di pandang nampak manis, dua kali pandang nampak comel, tiga kali pandang nampak kelabu asap(comot)..hmmm perkara yang sentiasa meresahkan wanita..kot..(tidak termasuk aku)....alahai..

Kerana mahu kelihatan cantik mereka sanggup berhabis habisan mengeluarkan wang saku, duit gaji, duit mak ayah untuk membeli produk produk atau pergi saloon (yang ni memang termasuk aku la.:-).) padahal hasil yang dapat tetap tidak memuaskan hati...kan? kan? ..

Kini tidak lagi, nah aku sediakan petua petua yang menjamin korang tidak perlu mengeluarkan wang poket, cuma antara rajin dan malas je.. so rajin rajin la kita amalkan bersama ea, agar kita sama sama nampak manis dan berseri bila di pandang....('-')


CARA CARA


1. Urutkan wajah anda dengan air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w. 3 kali.


2. Gunakan jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan letakkan di bawah dagu. Pusingkan jari anda ke pipi,pipi ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi


3. Lakukan setiap pagi disusuli dengan meminum air suam sebelum mengambil sarapan pagi. Perlu diingat, jangan sekali mengurut wajah anda dari atas ke bawah kerana ia akan mempercepatkan proses kedutan.


4. Sejurus bangun pagi baca doa, amalkan petua ini sebelum mandi dan gosok gigi. Masukkan air dalam mulut selama 10 saat dan selawat 3 kali dalam hati. Kemudian, baru diteguk.


5. Air liur pada awal pagi mengandungi enzim yang boleh menjadi penawar, kemudian barulah menggosok gigi.


6. Baca ayat 35 hingga 38 surah Al-Waqiah setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala.


7. Setelah solat subuh, bacalah surah Yusuf kemudian minum 3 teguk air suam. Mudah-mudahan wajah kelihatan berseri dan awet muda.


8. Setelah itu, lakukan senaman ringan. Hirup udara segar dari luar dan jalan tanpa memakai kasut di halaman yang berumput. Geselkan kaki di atas rumput yang masih berembun.


9. Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat.j. Mulakan dari telunjuk kanan sehingga kelingking jari kanan, seterusnya kelingking jari kiri ke ibu jari kiri dan diakhiri dengan ibu jari kanan. Amalkan menanam kuku dan rambut yang dipotong atau gugur mudah-mudahan mendapat berkat di dunia dan akhirat


10. Semasa berdandan pada waktu pagi baca selawat di kedua-dua telapak tangan dan rautkan ke muka beserta niat dalam hati supa diindahkan wajah seperti wajah Nabi Yusuf AS. Amalkan setiap pagi.


11. Ketika makan, janganlah disulam dengan minum air. Minumlah setelah setengah jam selepas makan.


12. Rajin-rajinlah membaca Al-Quran dengan niat ikhlas kerana Allah.


13. Amalkan solat tahajud.


14. Sentiasa tenang dan bersikap positif.


15. Mulakan sesuatu urusan dengan nawaitu yang baik dan niat kerana Allah.


16. Maafkan semua orang sebelum tidur.


Insyaalah, dengan mengamalkan petua ini anda akan kelihatan cantik dan berseri seri..

Kredit to GK0 bakal falsafah: