Ads 468x60px

Monday, September 17, 2012

Hobi giler giler zaman sekolah

Assalamualaikum....

Sambil sambil buat nota tetiba teringat zaman zaman sekolah dulu kala,
(zaman tok kaduk bagi aku la)
nampak sangat umur dah meningkat..hahaha...

balik pada cerita**

Kalau dulu korang ingat tak mesti masa kecik kecik time sekolah rendah dulu,
setiap kali baru bermula alam persekolahan mesti cikgu cikgu yang masuk akan meminta murid murid perkenalkan diri masing masing kan??...

begitu la terjadi pada aku, setiap kali umur meningkat kelas pun akan dilompat,
dan setiap kali tu la mesti ade  permintaan dari cikgu untuk perkenalkan diri masing masing
sampai la ke peringkat sekolah menengah..

sampaikan setiap kali masuk alam persekolahan aku mesti buat satu nota,
haa nanti bila sampai giliran aku senang aku nak cite tak payah sampai nak pikir, sebab da tahu ape yang akan ditanya..

time giliran cikgu panggil*

Ok, yang kat hujung dinding tu, perkenalkan diri anda
(motip amik meja hujung tepi dinding supaya senang nak tido)kikiki

eerrr.. ye cikgu..

time tu....**

darjah 4*
nama saya -"sekian sekian" 
tempat tinggal saya -"sekian sekian" 
umur saya-"sekian sekian" 
hobi saya- Doktor.. Cikgu: bagus ye awak

darjah 5*

nama saya -"sekian sekian" 
tempat tinggal saya -"sekian sekian" 
umur saya-"sekian sekian" 
hobi saya- Pilot.. Cikgu: banyakkan belajar bahasa orang putih ye.nanti nak jelajah negara luar

darjah 6*

nama saya -"sekian sekian" 
tempat tinggal saya -"sekian sekian" 
umur saya-"sekian sekian" 
hobi saya- Pramugari.. Cikgu: jangan nak perasan sangat.. *&^%

ok...fine..aku nak jadi ape aku punya kisah la..



**setiap kali tukar darjah sampai ke menengah setiap kali tu la hobi aku sentiasa bertukar tukar....
nampak sangat tak tahu nak jadi ape kan??..hahhaha..aku main ikut je...
orang cakap nak jadi tu aku pun cakap nak jadi tu...padahal doktor tu bedah orang,
ko pun nak bedah orang ke??..eeee tak ape la.. nasib baik ade doktor doktor yang banyak bahagian ni sekarang..terutamanye doktor gigi..salute la kat doktor doktor ni..hihihi.

Time tu jugak la nama aku sentiasa jadi perbualan hangat.. sebab ape, sebab diorang suka panggil aku godzilla..tahu tahu jelakan..sampai tamat sekolah ade je nama tu dipanggil..what the *&^*!!. 


Aku tak tahu kenapa nama aku asyik dipanggil cikgu je time nak tanya soalan..
mungkin kerana aku budak yang paling malas nak belaja..aku kuat bersukan time tu,
mana aku nak pergi mesti ade bola kat tangan aku..heh

mula la bila cikgu tanya soalan sains:

C:"ok.. bila fotosintesis, tumbuhan akan mengeluarkan ape? 

A:"eerrr..

cikgu pun menolong ku,

C:"okkksssiiii........

A:"gennn.... fuhhh legaa aku menjawab..

"next question.

C:"haiwan yang makan tumbuhan gelaran saintifiknye?

A:"eerrr..

C:"Herrrrbiii...

A:"vorrr......yes..lega lagi..

"next question

C:Apakah punca asas tenaga bagi tumbuhan hijau?

hmmm..

C: maakannn....

A:dengan pantas ku menjawab.. nannnn!!...

C: hey,,mane ade tumbuhan dapat tenaga dengan makanan.. tumbuhan dapat melalui cahaya la..nampak sangat tak study kan..

terus tertunduk malu....ok..damnnn!!.. 

Begitu la kisah tatkala berada di zaman sekolah ni, macam macam hobi aku ade... 

Tapi berkat doa mak ayah aku, usaha diorang tak mengenal putus ase,
belikan buku warna warni, pensil colour mak ai, 
besar gedabak tak muat beg sekolah supaya aku rajin mewarna, 
Beg sekolah plak macam macam animasi macam sailormoon dan mickey mouse.. 
time tu angry bird tak de lg.huhu


Bawak beg time g skolah

aduyaii.. naknye aku ni belaja dengan gumbira..tak menangis nangis bagai dalam kelas
tak lagi memanggil manggil nama "mak..mak..mak"..
sadisnye teringat balik kenangan itu..




Kini, alhamdulillah....i'm somebody now...make me proud for myself..bersyukur tak terhingga...
jasa kedua ibu bapa tidak ternilai harganye dan berkat dari cita cita aku zaman sekolah sekolah dulu..walaupun malas nak belajar..ahahaha..



Sekian..
sorry entry yang panjang....kikikiki..






20 bakal falsafah:

piko ija said...

hehe...nk knl ngn org lam gmbr 2..hehe

Nor Zilla Sensei said...

kenal dh kan.. hahaha

Awie Omar said...

best entri ni.. teringat lak zaman sekolah kite dulu kikikih

Nor Zilla Sensei said...

hehe.. ingat takde org bace.. best kn zaman skolah dulu. rase nak balik zaman kecik2 dulu je :-)

Sue PeLik said...

huhuhu zaman sekolah memang lawak! huhuhuhu

shinji izac said...

hobi ke cita-cita? :P
dulu syok,enjoy je..skng ni byk tanggungjawab..huhu

Zharif Azis said...

betol tu betol , setiap kali tukar darjah , tiap tu jugak lah tukar cita-cita , hobi tu semua .

bila fikir balik kenangan lama , kelakar sangat =D

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

mak dara pulak suka bertukar2 sekolah.. dari darjah satu sampai tingkatan 5 tiap2 tahun bertukar sekolah sampai 11 buah sekolah semuanya hehe

tirahzairi said...

rindu zaman skola kan...huhuhu

Nor Zilla Sensei said...

kan.. banyak kenangan manis time skola dulu. :-)

Nor Zilla Sensei said...

hobi aka cita2..haha.. dulu sorang2 bole la syok. :-)

Nor Zilla Sensei said...

hahaa.. kn..kn. kelakar sngat..ase nk balik zaman dulu je.

Nor Zilla Sensei said...

haha..dasat mak dara...mst ramai kenalan ni.

Nor Zilla Sensei said...

tirah..kita rindu sangat sb tu t'kuar entry ni.. :-)

Everything's Everythings said...

Hahaha kelakar2
biasalah budak2 kan memang cita2 bukan main byk lagi =.="
pensel kaler aku Stadler Luna tu, yg sederhana besar...
tapi bila time kelas pendidikan seni,
aku pinjam pensel kaler kawan alasannya taknak tumpulkan pensel kaler aku =.=
kedekut betul

Nor Zilla Sensei said...

hahaha.. kedekut rupanyer awk yer :-)

duniafana said...

hahaha makan? lawak awak ni...haha

Anonymous said...

kita tak akan terlintas dan tak ade seorg pun brcita cita mati syahid. knp????

Nor Zilla Sensei said...

ade.. sesetengah org la yg ade ckp macam tu.. mgkin skrg negara kita aman xde perang2..xmcam negara lain yg tgh berperang skrg mgkin ramai ingin mati shahid.. rasenyela

Nor Zilla Sensei said...

da itu je terlintas dlm kepala mase tu..hehe