Ads 468x60px

Sunday, September 30, 2012

10 blog terbaik masuk exam SPM


Pagi pagi siap nak pergi sekolah,
hari ni exam SPM kertas bahasa melayu
sampai sekolah terus duduk atas kerusi

Tapi aku pelik hari ini
kenapa semua orang duduk dekat dekat tak macam nak amik exam SPM
cikgu siap benarkan kami berbincang ramai.
arghhh peduli ape aku
yang penting soalan aku dapat jawab dengan baik

cikgu pun edarkan kertas setiap sorang
cikgu pesan sebelum buka kertas exam
doa dulu banyak banyak sebab soalan susah katanye

Dengan cepat aku tadahkan tangan berdoa
mintak dapat jawab dengan baik.

Cikgu cakap "ok bole bermula sekarang"
Dengan perlahan lahan aku buka kertas bahasa melayu 2
Aku pantang bab2 kena jawab esei ni.
Tapi aku berserah sebab aku dah study malam tadi

Tiba tiba aku belek kertas tu ade tiga soalan
pilih mane yang anda suka

Aku terlihat dalam kertas tu bertanyakan soalan
'sila senaraikan 10 blog terbaik yang anda tahu'
dengan senang hati aku tergelak besar
bagi aku soalan kacang je ni...

dengan bangga aku angkat kertas soalan tu
"ala ni soalan kacang je ni"
walaupun aku agak pelik macam mane soalan pasal blog ni boleh masuk exam spm
tapi aku suka hati

Sebab ape, aku ni kan seorang blogger
sudah tentu aku tahu jawapannye...hahhaha
sambil aku gelak besar lagi
time tu aku tak perhatikan masa

Cikgu mula cakap"ok mase dah nak hampir tamat"
aku mula gelabah.
dengan cepat aku siapkan.
ala kenapa tangan aku ni lembap sangat nak menulis
payahnye!!

karangan aku tulis:

cikgu 10 blog terbaik dari atas ke bawah ialah:

10.http://everyeverythings
10.http://everythingeverthings.blog.

"ala nape payah sangat nak tulis blog dia ni.ape benda ntah ejaan dia"

10.http://everythingeverythings.blogspot,com(ye kot)
9..http://akupiko.blogspot.com(haa ni aku mudah ingat)
8.www.hazwanhairy.com(ni senang)

Cikgu laungkan suara" mase tinggal 10saat lagi"
"ala, cikgu nanti la..bole tambah mase tak. 
saya bole buat ni cikgu.saya ingat semua blog ni 
bukan kata 10, 50 pun bole cikgu"


7.http://ala..ape tu okje.http://okje.com
asal lembap sangat aku nak menulis ni.
arghhh

tiba tiba jam berbunyi....eh mane datangnye bunyi tu.
kuatnye bunyi tu.
aku pun terkejut.... dengan pantas aku bangun..
alahai, aku mimpi rupanye.
hahahaha...

itula, da lama aku tinggal blog ni
asyik pikir macam mane la dengan kawan kawan blog yang lain
sampai terbawa bawa dalam mimpi

Kepada blog yang berkenaan tercatat kat atas tu mintak maaf kalu salah link blog..hehehe
papepun saya ingat blog korang
dan kepada blog lain tu, aku sebenarnye ingat banyak lagi
tapi aku tak sempat nak tulis
sebab dalam mimpi tu tangan jadi lembap macam siput sangat.hahaha



wallahualam..

rekaan mimpi semata mata..





79 bakal falsafah:

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

eheh! Sampai masuk mimpilah..
kan best if test tanye macam too jew

aku eryati said...

hahaha..mimpi erk...

Shazwan Azizan - wanblur said...

ingat blog kita tak??? haha

Sue PeLik said...

hahahahaha lawak laaaa awak neh!!1 hehehe berdebar2 saya tadi. kot ada nama blog saya dalam mimpi awak. hihihihihi

Mohd Lokman Bin Ramli said...

hahaha.. terbaik lah.. ^_^

Hazwani Harun said...

hehe..kelako la..

shameel Iskandar said...

Mimpii yg indah. hehehe. Tapi bagus jugakn kalau keluar soalan ttg blog dan blogger dlm exam.

Everything's Everythings said...

Wahhh igtkan betul2 termimpi blog aku,
baru nak bangga xD
hahah thanks sebab sudi letak link aku dlm entry ni (walaupun URL salah lol)

dEdEQ dE wIshEs said...

HAHAHA .. MEMANG BESHH LA KALO EXAM SPM CAM GITU ..

N

DIORANG2 MEMANG BLOGGER HEBAT ..

Hanif Idrus said...

Kalau laju tadi mesti nama blog aku ada...kikiki.

Nor Zilla Sensei said...

ahaa..masuk mimpi tu la. kn.seronok kn kalu ad soklan jawab exam camni

Nor Zilla Sensei said...

huhuhu..sampai mimpi2 kak

Nor Zilla Sensei said...

wan..ingat tau, tp tak sempat nak list tu la.cikgu cakap mase da tamat.haha

Nor Zilla Sensei said...

hahahaha. klau mase sempat bole je blog sue pelik masuk list.

Nor Zilla Sensei said...

hahahaha

Nor Zilla Sensei said...

hehe..2 la kelako plak le masuk mimpi.haha

Nor Zilla Sensei said...

hahaha..mimpi yg indah sangat. best kn klau tanya pasal blog je dlm exam

Nor Zilla Sensei said...

hahaha..tak tahu nape blog hang yg mula2 masuk list tu.sb nama blog hang panjang la jd xcukup mase nak taip blog yg lain.hahaha

Nor Zilla Sensei said...

hahaha. kn best kn kalu masuk exam tnya pasal tu je.

Nor Zilla Sensei said...

itu la pasal, klau laju menulis mesti blog hanif pun masuk list.kikiki

Muttallif said...

Memang terbaik kalau ada soalan pasal blog dalam SPM. Terbuai sekali dengan mimpi Zilla tadi. :P

Si Matatajam said...

La....mimpi rupanya...Awat blog kak M takdak..ha ha ha..

Nor Zilla Sensei said...

ahaha..mimpi sekali ea.huhu. best kn klu ade soklan camtu.gerenti lulus

Nor Zilla Sensei said...

kak M, bukan xde..mmg ingat blog akk tp xsempat nak list la. jd lembap nak tulis.hahha

Romeo Laut said...

Ceh! Memula dah rasa macam pelik sangat-sangat sebab format peperiksaan takkan minta jenis 'listing'. Tengok-tengok mimpi. Nasiblah anda bukan jiran. Kalau tak memang kena geletek tapak kaki dah.

hainom OKje said...

Wah.... blog OKje tu macam separa betul je.... tapi OKje OK jer....he...
Apa pun tima kasih ye cik Zilla Sensei!

shinji izac said...

tu dia..ingat blog sampai terbawak-bawak dalam mimpi..
kritikal dah tu :P

Haryati Faizal said...

hihi...pandai buat lawak ye der....! good job...

boni kacak said...

hahahahha..siot je.ingat betul2 soalan tu masuk exam..hahahahaha

Sop Nama Saya said...

mimpi da.... heheheh

Nor Zilla Sensei said...

hahahaha..nasib baik bukan jiran romeo.huhu

Nor Zilla Sensei said...

haha..dalam mimpi macam tu la tulisnye. mintak maf..huhuu

Nor Zilla Sensei said...

haha..tahap kritikal da ea. itu namenye kita ingat rakan2 blog yg lain termasuk awk..xsempat nak tulis.hehe

Nor Zilla Sensei said...

hahaaha..entah la..mimpi kita dapat macam tu.

Nor Zilla Sensei said...

hahaha..anda tertipu.

Nor Zilla Sensei said...

hehee..abg sop pun tertipu jgk. nth la tiba2 dapat mimpi macam tu.kikiki

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

heheheeh ada gaya untuk menjadi penulis skrip.. ada jalan cerita ada suspens ada ending .. ;)

Yaya Azura aka Naz Azra said...

hahaha..
tu la dik..siang malam kita nie kngat kat blog kan..
sampai bawak dalam mimpi..nasib 10 blog terbaik, kalau dimintaknya 10 blog saya tak suka? erkk

Nor Zilla Sensei said...

hahhaha..tak lama lg bole berguru dgn mak dara la.

Nor Zilla Sensei said...

itu la pasal kak yaya. kalu mintak 10 blog yang tak baik macma mane la jawapan dia ea.huhuhu

Kesuma Angsana said...

he he sammpai termimpi2 tu!

Nor Zilla Sensei said...

itu la pasal.. berblog sangat.huhu

Khalilah MNor said...

Zila, addicted blog mmg fenomena bloggers. Ingat nak jeles tadi, sbb apa SPM dulu tak ada soalan kachang cenggitu! Hehe

Wilma said...

Hahaha...
Mimpi rupanya...
Betul2 suspens la...Hehee...

Lyana Myra said...

jemput singgah ke BELLA DAMA COLLECTIONS

=)

Crew Fathi said...

Hahaha... macam2... Adios!... ^_^

Che Rosliza Che mat said...

Hihihi...sis tak pernah mimipi pasal berblog...mimpi lain adalah....

Aku Mad said...

ahah .ingatkn betul betul tadi.. haha mimpi rupanya :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

dah agak dah memula baca tajuk tu
hehe...btw, thx share blog yg u suka ^___^

Nor Zilla Sensei said...

hehe.. banyak lg nak share blog kita suka..tp xsempat nak tulis.hhuhu

Nor Zilla Sensei said...

ahaha..anda tertipu

hazwan hairy said...

hahahhahaa boleh plak masuk dlm mimpi kan...yg xtahan eh betul ka sekolah skrg ada ckp2 psal blog..mimpi upanya..hahaha..bru dpt jln2...uhuks

Nor Zilla Sensei said...

sape la yg mimpi pasal blog kak..mesti jarang2 ade. kita ni taksub sngt berblog sampai mimpi.huhu

Nor Zilla Sensei said...

hehehe.. sabo jela

Nor Zilla Sensei said...

dah. :-)

Nor Zilla Sensei said...

heheehe..kasi suspen cikit

Nor Zilla Sensei said...

hahaha.. sy xnak addicted sgt..nt susah plak. nt sy buat soklan exam lg sng plak.hehe

Nor Zilla Sensei said...

hehe..tertipu le tu.. blog awk pun bole masuk mimpi kita tau, sb sng nak hafal.ahhaha

Everything's Everythings said...

Alamak salah blog aku rupanya.. biasalah org xde domain mestilah panjang2 nama blog kan? xD

Nor Zilla Sensei said...

hahaha..salah blog hang la. tapi yg susah n panjang tu la yg di ingatnye :-)

TiranaAduka said...

salam..
La...................penat bace tau........mimpi

SYAH'IZZAT said...

laaa mimpi. ni mesti kes tido x basuh kaki :p

- Lordz Lucyferz - said...

Wow wow wow...untung la blog yg di promot tu...=)

TiranaAduka said...

Salam...
Terima kasih sudi singgah dan tinggalkan jejak di blog TA...
Mudah sikit nak balas kunjungan kesini.....

Terima kasih sudi baca coretan perjalanan TA.....
Happy blogging ......malu TA singgah banyak kali kat sini.....
(nampak komen TA)

Nor Zilla Sensei said...

wslm.. heheehe. xpe xrugi bace pun.

Nor Zilla Sensei said...

tak tahu la tu..xingat basuh kaki ke x.haha

Nor Zilla Sensei said...

huhuhu. aah kn.untungla blog tu:-)

Nor Zilla Sensei said...

wslm..hehe..lg banyak singgah lagi suka tuan blog ni..sila la berkunjung selalu yer.

Lizzie Yasmin said...

Aku salau mimpi nak amik SPM. Padahal dah bertahun aku tinggalkan. Ngeri butul rupa dia. :(

Jna marcello said...

SAMPAI CAMTU SKALI KIUTT AWK NI ;P

duniafana said...

hahaha...mcm2 la

Arjuna Silvera said...

baik punya karangan

Nor Zilla Sensei said...

eee..ade mimpi sampai skrg ea..pelik tu..nampak gayanyer kena amik exam balik ni..br hilang mimpi ngeri tu..hehehe

Nor Zilla Sensei said...

hahaha..terbawa2 sekali dlm mimpi

Nor Zilla Sensei said...

hehehe..kita macam2 ragam

Nor Zilla Sensei said...

ahaha..karangan spm dulu2 camtu la

amranaiman said...

terbaik :D

TiranaAduka said...

singgah di malam jumaat..eh dah pagi la .
Pekabar?

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

hahaha comel je zilla ni...pasal kawan2 blog blh sampai ternmimpi2 :)